Femke Soethoudt

amsterdam-kindertherapie-femke

Kindertherapeut Femke Soethoudt

Ik ben Femke Soethoudt (1982). Ik werk sinds 2007 met veel plezier en liefde in mijn eigen praktijk in Amsterdam Oost als orthopedagoge en integratief kindertherapeute.

Ik heb van 2000 tot 2004 orthopedagogiek gestudeerd aan de VU in Amsterdam. Hierbij heb ik onder andere stage gelopen binnen de kinderpsychiatrie op de kinderkliniek van Triversum in Alkmaar. Hier heb ik veel geleerd van en over kinderen met psychiatrische problematiek zoals autistische stoornissen, ADHD en hechtingsproblematiek.

Als orthopedagoge heb ik van 2007 tot 2013 op de Mytylschool in Amsterdam gewerkt, nu Drostenburg. Dit is een school voor kinderen met een lichamelijke of meervoudige handicap. Hier heb ik onder andere een grote rol gespeeld in het ontwikkelen en implementeren van de ‘Leerlijn Handicapbeleving’, een uitgebreid en praktisch programma over hoe je als school leerlingen kunt begeleiden in het omgaan met een beperking.

Ook op andere scholen in Nederland wordt dit nu gebruikt en wij hebben met dit programma de Peter Koppe kwaliteitsprijs van Reade gewonnen. Ook heb ik een rol gespeeld in het ontwikkelen en geven van een bijbehorende oudercursus.


Integratieve kindertherapie

Van 2005 tot 2009 heb ik de studie integratieve kindertherapie gedaan aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. Een praktische studie die sterk aansluit bij wat ik geloof, namelijk dat je kinderen pas echt kunt helpen als je ze serieus neemt en ze hun eigen kracht en kwaliteiten laat ervaren. Een open houding voor het hele kind, met alles wat er is, is de basis.

In mijn praktijk werk ik op een persoonlijke manier met kinderen, hun ouders en anderen die met het kind te maken hebben. Ik vind het bijzonder werk waarbij het elke keer weer prachtig is wanneer een kind zichzelf laat zien en het leven met meer ontspanning en zelfvertrouwen tegemoet treedt.


Somatic experiencing

Ook na mijn studies ben ik mij blijven ontwikkelen. De afgelopen jaren heb ik mij onder andere bezig gehouden met de vraag hoe de wijsheid van het lichaam nog meer ingezet kan worden in de therapie. Ik heb een cursus Somatic Experiencing gedaan bij Maggie Kline over trauma en inmiddels leid ik zelf ook therapeuten op in het lichaamswerk binnen de kindertherapie.


Kinderopvang, zorg en onderwijs

Naast mijn werk als orthopedagoge en integratief kindertherapeute heb ik altijd veel in de kinderopvang, zorg en onderwijs op groepen gewerkt met mensen van nul tot honderd, met en zonder beperkingen op fysiek, verstandelijk en/of psychiatrisch vlak. Momenteel werk ik met kinderen met een verstandelijke beperking bij kinderdagcentrum ‘de Joriskring’. Ook dit werk doe ik met veel plezier en liefde.


Kindertherapie Lef
Mijn praktijk heet ‘kindertherapie Lef’. Lef komt van het Hebreeuwse woord ‘lev’ wat ‘hart’ betekent. Ik geloof dat je, om te veranderen, om jezelf te durven zijn, om om hulp te vragen, om voor jezelf op te komen, lef nodig hebt. Lef betekent niet dat je niet bang bent, het betekent juist dat je, ondanks dat je bang bent, toch doet wat je eigenlijk wil doen. Ik geloof dat ieder mens Lef heeft. En daarbij putten we uit ons hart vol liefde en hoop.

Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem gerust even contact met mij op.amsterdam-kindertherapie-femke
Amsterdam-Oost
✔ Kindertherapie
✔ Ouderbegeleiding
✔ Intelligentietesten

Contact met Femke >>


Kosten bij Femke

– Intakegesprek: € 80,-
– Kindertherapie: € 80,-
– Oudergesprekkken: € 80,-
– Verslag voor bijvoorbeeld school of rechtbank: € 80,-

– Intelligentieonderzoek kost 500,- euro per onderzoek (Inclusief telefonische intake, uitwerken test, verslaglegging en adviesgesprek)

Ik ben lid van de VIT en koepelvereniging RBCZ als integratief psychotherapeut/ integratief kindertherapeut. Veel verzekeringen vergoeden mij (deels) in het aanvullend pakket. Je betaalt verder geen eigen risico of extra eigen bijdrage. Je kunt dit zelf navragen bij je verzekering.

Mocht je vragen, opmerkingen of klachten hebben, dan hoor ik deze graag en dan kijken we wat er nodig is. Mocht je je desondanks niet gehoord voelen, dan kun je je richten tot de SCAG. Dit is de geschilleninstantie voor de complementaire en alternatieve zorg.

  • VIT registratienummer 685.21.A
  • RBCZ/TCZ licentienummer. 409024R
  • SCAG licentienummer: 12935
  • SKJ-registratie: 120009627
  • KvK-nummer: 34325853

Opleidingen:

  • Orthopedagogiek aan de VU 2004
  • Integratieve kindertherapie aan de NAP 2009
  • EMDR master practitioner bij BIVT 2018

logo-vit-rbcz

Ervaringen van cliënten

Vader van meisje van 7:
“Het probleem is opgelost en mijn dochter loopt weer te zingen”Moeder van jongen van 9:
“Mijn zoon heeft bijna geen driftbuien meer en zit op school veel beter in de groep, hij heeft veel leuke contacten. Bovendien is hij van het probleem waar hij zelf mee zat, het niet voor de klas durven staan, af.”Vader van meisje van 11:
“Er is meer veranderd dan ik had verwacht”