Intelligentietest – IQ-test WISC-V-NL

kindertherapie-amsterdam-femke

Intelligentietest voor kinderen

Naast kindertherapie kan ik als orthopedagoog ook de intelligentie van uw kind meten met de intelligentietest WISC-V-NL (6-16 jaar). Dit is de nieuwe versie van de meest gebruikte en best genormeerde intelligentietest in Nederland.

Soms zijn er vermoedens dat een gemiddeld hogere of lagere intelligentie meespeelt in de problemen van een kind. Dan is het fijn om dat zeker te weten of uit te sluiten.

Bij de WISC-V wordt gekeken naar het intelligentieniveau van een kind en hoe deze is opgebouwd. De indexscores die bij de WISC-V worden gemeten zijn Verbaal Begrip, Visueel Ruimtelijk Inzicht, Fluid Redeneren, Werkgeheugen en Verwerkingssnelheid. U krijgt meer inzicht in wat uw kind goed kan en waarbij uw kind ondersteuning nodig heeft.

Als kindertherapeut heb ik oog voor het gehele kind en niet alleen voor de scores. Dit komt terug in de testafname en in het verslag. Ik zorg voor een goede, rustige sfeer tijdens de testafname waarin kinderen zich vertrouwd en veilig voelen zodat zij kunnen laten zien wat zij echt kunnen. In het verslag is altijd een hoofdstuk met adviezen opgenomen. Het resultaat is meestal dat een kind beter gezien wordt op school.

Voor een intake, onderzoek (ongeveer 2,5 uur), verslag en adviesgesprek zijn de kosten in totaal 500 euro (inclusief BTW). Dit wordt helaas niet vergoed omdat hiervoor geen medische noodzaak wordt gezien.


wisc-iii-iq-test

Voorbereiding van uw kind voor het onderzoek:

Je kunt je kind vertellen dat het verschillende taakjes gaat doen die onderzoeken wat het nu weet en kan. Verder is het belangrijk dat je kind goed uitgeslapen is en goed heeft ontbeten. Wij testen het liefst in de ochtend. Uit ervaring blijkt dat kinderen zich dan het best kunnen concentreren.

De kosten van deze test wordt helaas niet vergoed omdat hiervoor geen medische noodzaak wordt gezien.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan gerust even contact met mij op.kindertherapie-amsterdam-femke

Amsterdam-West

✔ Kindertherapie
✔ Ouderbegeleiding
✔ Intelligentietesten

Meer over Femke >>
Contact met Femke >>

jongerentherapie

Jongerentherapie (13+ jaar)

Soms is het leven helemaal niet zo leuk, zelfs heel zwaar. Het kan zijn dat je niet lekker in je vel zit, je verdrietig of angstig voelt. Of juist heel boos of onbegrepen. Er zijn heel veel redenen waarom pubers het nodig kunnen vinden om naar een therapeut te gaan.

Je kunt Francine terecht voor jongerentherapie.

Jongerentherapie >>

oudergesprekken-ouderbegeleiding

Oudergesprekken

Vanaf het eerste oudergesprek wordt gekeken hoe jij als ouder jouw kind kunt ondersteunen en hoe je met jouw kind in gesprek kunt gaan. Vaak komt er tijdens de therapie meer inzicht in processen binnen het gezin waarmee jij als ouder aan de slag kunt.

Je kunt Femke, Nelleke en Francine terecht voor oudergesprekken / ouderbegeleiding.

Ouderbegeleiding >>